شایعترین ناهنجاری بینایی است که شیوع روز افزونی دارد.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاراندکتر محمد کیپور متخصص اپتومتریست گفت: معمولا عیوب انکساری چشم از شایع ترین ناهنجاریهای بینایی به شمار میرود که از علل آن میتوان به سبک زندگی جامعه، کاربرد روز افزون رایانهها، عدم رعایت صحیح اصول کاربردی و گذراندن ساعتهای فراغت در منزل اشاره کرد، که این موارد ذکر شده زمینه را برای بروز نزدیک بینی مساعد میسازد.
دکتر کیپور در ادامه گفت: مساله بعد که میتوان به آن اشاره کرد، انواع حساسیتهای چشم است که به دلیل استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد و یا لوازم آرایشی که تاریخ مجاز مصرف آنها سپری شده بوجود میآیند، و مردم باید در این راستا نسبت به تایید محصولات بهداشتی توسط ارگانهای ذیصلاح اطمینان حاصل نمایند و همچنین باید نوع این لوازم آرایشی را با متخصصین چشم و یا پوست در میان بگذارند.
وی افزود: استفاده از لنزهای تماسی غیر استاندارد که معمولا توسط مراکز غیر مجاز و آرایشگاهها عرضه میگردند نیز منجر به عوارض چشمی ناگواری مانند، عفونتهای چشمی و زخمهای قرنیهای می گردد.
وی خاطر نشان کرد: خشکی چشم نیز از ناهنجاریهای چشمی شایع میباشد و معمولا به کاربرد گسترده و مستمر رایانهها و آلودگیهای محیط زیست و برخی بیماریهای زمینهای دیگر مرتبط میباشد، این مشکل با احساس وجود جسم خارجی یا سنگ ریزه در چشم همراه است و معمولا هم در سنین سالمندی ظاهر میگردد.
گفتنی است، بیماریهای آب مروارید و آب سیاه بویژه در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به آن را دارند عموما در دهه پنجم زندگی با نخستین علائم آشکار میشوند، که لزوم انجام معاینات منظم چشمی و غربالگری نشانههای احتمالی وقوع این نوع بیماریها را اجتناب ناپذیر میکند.
یادآوری می شود: امکان بروز بیماریهای چشمی نظیر آب مروارید، آب سیاه و ناهنجاریهای شبکهای در بیمارانی که دیابتی هستند و یا قند خون نامنظم دارند به مراتب بیشتر است.
لازم به ذکر است: امکان ایجاد آب مروارید، آب سیاه و بیماری لکهی زرد چشم در افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند و از تحرک کافی در زندگی روزمره برخوردار نیستند، افزایش مییابد.
وی خاطر نشان کرد: بیماریهای چشمی معمولا با عوامل پاتولوژیک مواجه میباشد مواردی مانند آب مروارید،آب سیاه، لکهی زرد چشمی و اختلالات شبکهای که در اثر دیابت ایجاد میشود و موسوم به رتینوپاتی دیابتی میباشد، از شایعترین انواع آنها به شمار می رود.
وی در پایان گفت: سندرم کار با کامپیوتر هم از فراگیرترین اختلالات بینایی محسوب میشود، که این سندرم در اقشار مختلف مردم بویژه دانشآموزان و دانشجویان که ساعات طولانی با رایانه سرو کار دارند، ظاهر میشود و از علائم چشمی آن میتوان به احساس تاری دید، سردرد، خستگی و خشکی اشاره کرد که میتوان با انجام استراحتهای منظم، پلک زدن مستمر و استفاده از عینکهای ویژه رایانه توسط کاربران، به کاهش علائم سندروم کار با رایانه رسید.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |